Meditatia anotimpurilor: PRIMAVARA

Astazi, pentru ca este 1 Martie,  m-am gandit sa va propun o meditatie inspirata de o poveste foarte frumoasa pe care am citit-o in cartea „Cercul mincinoşilor. Cele mai frumoase poveşti filozofice din lumea întreagă” de Jean-Claude Carrière. Meditatia ne va face sa ne simtim mai tineri, mai proaspeti, mai plini de speranta si pofta de viata.

Ne asezam in pozitia de meditatie cu spatele drept. Relaxam umerii si diafragma. Incepem cu o expiratie adanca prin care scoatem tot aerul din plamani, apoi inspiram normal. Repetam de 10 ori aceasta respiratie.

Ne imaginam ca suntem pe un varf de munte intr-o zi insorita de primavara. Privim peisajul luminos, ne bucuram de libertate si incet, incet coboram pe o poteca ingusta si intram in padure.

Pe masura ce coboram observam cum intinerim din ce in ce mai mult. Dupa cateva minute avem cu 5 ani mai putin. Inaintam si privim copacii abia inverziti.

Cu fiecare pas intinerim si mai mult pana cand ajungem la o poienita cu iarba abia inverzita si multe flori. Observam ca am devenit copii.

Alergam prin poienita si ne oprim in fata unui mar care sta sa infloreasca. Ne apropiem de marul cel frumos, il admiram, ne identificam cu el. Suntem marul abia inverzit ce se pregateste sa infloreasca.

Simtim seva pamantului cum se ridica de la radacina, prin tulpina si ne inunda prin toate crengile. Ne ridicam privirea spre soarele de primavara si simtim caldura lui cum ne patrunde prin fiecare creanga, ne inunda cu lumina si caldura tulpina, pana la radacina.

Simtim adierea placuta a vantului racoros de primavara si incet, incet inflorim…ne deschidem toate florile spre lumina fara nicio retinere. Ne permitem sa traim aceasta experienta, sa ne bucuram de ea…atat cat dorim.

Revenim pe pajiste, suntem copilul care se bucura de aceasta zi de primavara.

Incet, revenim aici si acum pastrand stare de prospetime si bine pe toata durata acestei primaveri si nu numai.

Va doresc sa aveti o primavara infloritoare!

Puteti asculta inregistrarea acestei meditatii aici.



Un gând despre „Meditatia anotimpurilor: PRIMAVARA”

Lasă un comentariu