Meditatia anotimpurilor: Iarna

Astazi voi continua seria meditatiilor cu tema anotimpurile si va propun o meditatie benefica tuturor celor care sunt intr-o periada de viata cu mari schimbari, celor care tocmai au iesit din zona de confort si celor care sunt in momentul de analiza a vechilor scheme de viata si vor sa faca alegerea: ce ramane si ce nu mai este necesar.

Va asezati in pozitia de meditatie cu spatele drept. Faceti 10 respiratii complete, relaxati umerii si abdomenul inferior. Pe expiratie „va asezati” in abdomenul inferior la 3-4 cm sub ombilic.

Va imaginati intr- o zi friguroasa si mohorata de iarna. Priviti spre cer si apoi spre pamant: totul pare incremenit. Nimic nu va mai atrage in exterior. Va intoarceti atunci privirea in interior si va linistiti , contemplati pacea si momentul de respiro al intregii naturi cu care va identificati.  Traiti cateva clipe in liniste, va bucurati de ea. Permiteti corpului vostru un moment de resetare totala si detasare.

Stati in liniste atat cat gandurile stau cuminti si va simtiti confortabil. Apoi miscati degetele de la maini si picioare, frecati palmele pentru echilibrare si deschideti ochii. Exersati de cateva ori acest exercitiu pana cand simtiti o stare de prospetime in tot corpul.

Puteti asculta aceasta meditatie aici.

Daca vreti sa-mi impartasiti impresii despre meditatie, imi puteti scrie pe adresa mona_elena2004 [@] yahoo.com.

 

 

 

 

Lasă un comentariu