Meditatia anotimpurilor: Toamna

Astazi va propun o meditatie foarte  utila pentru toti cei care vor sa renunte la bagajele emotionale si blocajele mentale.

Ne asezam in pozitia de meditatie, cu spatele drept asezati pe scaun sau culcati. Relaxam umerii, plexul solar si abdomenul inferior.

Ne imaginam ca suntem in fata unei  gradini foarte frumoase, cu flori si copaci intr-o zi insorita de toamna. Intram in gradina si lasam la poarta toate bagajele noastre, hainele noastre. Ne simtim liberi si dornici sa ne bucuram de ziua insorita.

Intram in gradina imbracati cu haine noi in care ne simtim bine. Admiram copacii cu frunzele aurii,  florile de toamna si ne bucuram de tot ceea ce vedem si auzim.

Ne alegem sa privim cel mai frumos copac si incet ne identificam cu el, cu esenta lui. Suntem copacul cel frumos!

Simtim cum seva pamantului intra prin radacinile noastre, urca prin trunchi, si ne strabate fiecare ramura. Simtim cum razele soarelui cald de toamna ne mangaie frunzele aramii, cum ne scalda in lumina fiecare creanga. O adiere placuta de vant ne desprinde incet cate o frunza. Le privim cu detasare si le lasam sa cada. Ne imaginam ca fiecare frunza care se desprinde de pe ramuri reprezinta o emotie reziduala, o frustrare, o neacceptare a unei situatii de viata, o neimplinire. Le lasam sa cada una cate una pana cand ramanem cu toate ramurile goale scaldati in lumina. Devenim senini in asteptarea iernii.

Incet, incet revenim la ceea ce suntem, admiram copacul desfrunzit, ne indreptam pasii spre iesirea din gradina, pastrand starea placuta de lipsa de griji, debarasati de toate bagajele emotionale, pregatiti astfel pentru o viata noua.

Va doresc succes!

Puteti asculta inregistrarea acestei meditatii aici.

Lasă un comentariu